Historie

 
 
1988
De første tanker omkring perspektiverne om opførelse af et idræts- og kulturcenter i Aalborg blev præsenteret for offentligheden. Emnet var de efterfølgende år præget af stor diskussion, mange ideer og kreative forslag. Realiseringen af tankerne tog dog først for alvor fart, da et lignende projekt i Aalborg Vest blev taget af bordet, for herefter at sætte alle kræfter ind på at opføre et Idræts- og Kultur Center i Aalborg Øst.   
 
1996                     
Idræts- og Kultur Centret var første gang på det kommunale budget, hvor Aalborg Byråd afsatte et beløb til at forberede arbejdet omkring et sådant center.   
 
1998                     
Arkitektfirmaet Schmidt Hammer & Lassen udpeges som vinder af arkitektkonkurrence - for 1.etape af Idræts- og Kulturcenter Aalborg Øst.   
 
1998                     
Projektering og opførelse af 1. etape for Idræts- og Kulturcenter i Aalborg Øst med Aalborg Kommune som bygherre, samt stiftelse af en erhvervsdrivende fond til drift af Idræts- og Kultur Centret.   
 
1999                     
Fodboldbanen i Storhallen tages i brug af områdets fodboldspillere først på året, mens omklædningsrum og de øvrige bygninger færdig gøres. Centrets første direktør tiltræder i februar og administration tages i brug i maj.   
 
1999 - April          
Idræts- og Kultur Center Aalborg Øst døbes GIGANTIUM, som er fundet ved offentlig navnekonkurrence.   
 
1999 - Juni           
D. 13. juni blev centret indviet.   
 
1999 - Juli            
Der indkøbes et træpladegulv til afdækning af kunstgræsbanen, således det er muligt at afvikle arrangementer i Storhallen.   
 
1999 – December
Aalborg Byråd/Skole- og Kulturforvaltningen og GIGANTIUMs bestyrelse indleder et samarbejde for opførelse af vandkulturhus ved GIGANTIUM.   
 
2000 - Juni           
GIGANTIUM indkøber 1.124 stk. mobile sidde/ståtribuner.      
 
2001 - Marts         
Der udskrives en international arkitektkonkurrence for opførelse af vandkulturhus ved GIGANTIUM.   
 
2001 - September
Vinderprojekt fra tegnestuen PLOT udpeges som vinder af arkitektkonkurrencen for vandkulturhuset ved GIGANTIUM.   
 
2002 - September
Byrådet i Aalborg Kommune vælger i forbindelse med budgetforhandlingerne at stoppe arbejdet med vandkulturhuset.   
 
2003 - Maj            
Aalborg DH viser interesse for brug af GIGANTIUM som hjemmebane i forbindelse med oprykning til håndboldligaen.   

2003 - August      
Byrådet i Aalborg kommune godkender en opgradering af GIGANTIUM til håndbold-arena. Den samlede opdatering af GIGANTIUM koster 14,9 millioner kroner og finansieres ved 7,9 millioner fra Aalborg Kommune og 7 millioner kroner fra GIGANTIUM Arena A/S, der har Aalborg DH, 9000 Lux og Den Erhvervsdrivende Fond GIGANTIUM som aktionærer. Opgraderingen indeholder bl.a. installation af varme, toiletter og omklædningsrum i Storhallen samt ekstra parkeringspladser. Ligeledes investeres i tribuner, håndboldgulv, lysanlæg samt en række andre rekvisitter der gør det muligt at afvikle håndbold i hallen.   
 
2004 - September
Byrådet i Aalborg Kommune beslutter, at optimere GIGANTIUM bl.a. med nyt fast gulv, føringsveje til strøm, udbygning af strømkapacitet samt andre væsentlige forbedringer. Herudover etableres 2 kunstgræsbaner ved AaB’s anlæg samt nedlæggelse af Den erhvervsdrivende Fond GIGANTIUM.   
 
2005 - Januar        
GIGANTIUM overgår til kommunal drift.   
 
2005 - Januar        
Byrådet i Aalborg Kommune træffer beslutning om Aalborgs ny skøjtehal placeres ved GIGANTIUM.   
 
2005 - November
Første spadestik til Aalborg ny skøjtehal.   
 
2007 - Februar      
Officiel åbning af GIGANTIUM Isarena.   
 
2007
Ved budgetforliget i 2007 - blev byrådet enige om at bygge en svømmehal i Aalborg Øst. Dengang var der lidt debat om hvor svømmehallen skulle placeres, men den endte altså ved Gigantium.

2007 - september 
AaB Håndbold vælger at bruge GIGANTIUM Arena til Hjemmebane for deres håndboldkampe.

2008

2009 – August
     
Vinderprojektet fra NCC Construction A/S blev udvalgt sidst i august blandt fem bedømte forslag. Aalborg Kommunes dommerkomité har blandt andet lagt vægt på, at vinderforslaget spiller godt sammen med både de nuværende bygninger i Gigantium og med landskabet, og selvfølgelig også, at projektet lever godt op til de funktioner, svømmehallen skal rumme. Facaden på svømmehallen er inspireret af en stor bølge, og forslaget rummer et bassin på 25 meter, familiebassin med forskellige aktiviteter, børnebassin, varmtvandsbassin, forskellige aktiviteter som vandrutchebane, et udspringsbassin med klatrevæg, og en wellnessafdeling med blandt andet spa, sauna, dampbad og koldtvandskar. Aalborg Byråd har afsat 85 mio. kroner til at bygge svømmehallen.
 
2010 – April         
Svømmehallens bygningsproces begyndte for alvor efter en vinter med masse sne og is.

2011 - November
D. 3. november fik borgmester Henning G. Jensen æren at tage første spadestik til den kommende svømmehal ved Gigantium i Aalborg Øst. 
 
2011                   
Svømmehal blev indviet d. 27. november og åbnede for publikum d. 28. november

2012