Handicapvenlig

Kontakt os>Om GIGANTIUM >Handicapvenlig

Tilgængelighed i Gigantium for handicappedeHele GIGANTIUM, såsom Vand & Wellness er bygget også med mange handicapvenlige faciliteter. Vi har herunder samlet vores erfaringer, således handicappede med særlige behov ved, hvad de kan forvente ved et besøg her.

Der findes invalidepladser på parkeringspladserne tættest ved indgangene.
 

Kørestolsbrugere henvises til at benytte parkeringspladsen og indgangen i kælderniveau - ca. 50 meter til højre fra svømmehallens trappeindgang. På væggen findes der kontakt til døråbning, samt lidt længere ud på gangen er der elevator til at komme op til foyeren. 
 
Ellers kan man benytte indgangen mod nord, hvor der er niveaufri adgang til foyeren. Der er ca. 120 m fra denne invalideparkeringen til svømmehallens indgang.

Alle gæster til svømmehallen skal indløse billet inden adgang til svømmehallen. Ledsagere til handicappede har gratis adgang til svømmehallen ifølge med den handicappede. Der er et aflåst skab til rådighed pr. person, dog af begrænset størrelse. Evt. værdigenstande der ikke kan være i skabet, f.eks. proteser, kørestole osv. kan ifølge aftale med billetsalg eller en livredder stilles i personalerummet.

I omklædningsrummene findes der separat handicapomklædning med bruser og skabe. Ligeledes er der også handicaptoilet i omklædningen. I tilfælde af at den handicappede har en ledsager med af andet køn, skal det oplyses i billetsalget, så I kan henvises til særskilt omklædning.

Alle bassiner er forsynet med trapper eller stiger. Der findes en flytbar stolelift i svømmehallen, som kan benyttes til at få den handicappede i og op af vandet. I svømmehallen findes der ingen kraner eller hejs til at lette skift mellem kørestol og lift.

Alt nødvendig assistance til den handicappede skal varetages af ledsageren til den handicappede. Personalet i svømmehallen må ikke foretage tunge løft eller fungere som hjælper i forbindelse med bad, tøjskifte mv. Det er ligeledes ledsagerens opgave, hvis den handicappede har behov for særlig opmærksom på land eller i vand.