Baby- og småbørnssvømning

Babysvømning

Tilmelding til Baby- og Småbørnssvømning åbner torsdag den 4. juli kl. 12.00
 

Der er mange fordele ved babysvømning, blandt andet den frie bevægelsesfrihed i vandet som styrker barnets motorik og sanser, men vigtigst af alt styrkes relationen mellem forælder og barn.

 Vi arbejder med vandtilvænning igennem leg og sang, så alle parter føler sig trygge i det våde element. ​Hos os foregår undervisningen på barnets præmisser og med barnet i centrum. Vores dygtige uddannede babyinstruktører vil derfor i undervisningen guide jer, så I altid får den bedst mulige oplevelse i vandet og i sidste ende kan få en glad vandhund fuld af selvtillid i vandet. 

Tilmelding?
Vi åbner løbende op for tilmeldinger, så hold øje med hjemmesiden eller meld dig ind i vores facebookgruppe: Gigantium Babysvømning - hvor vi skriver ud, hvornår nye hold sættes til salg. Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. 

Babysvømning 3 måneder - 1 år 

Vi har 3 niveauer for at sikre, at I kommer på hold med børn der er ca. samme alder og motoriske udvikling.

Level 1:  3 mdr. - 6 mdr. 
Level 2: 6 mdr. - 9 mdr.
Level 3: 9 mdr. - 12 mdr. 


Igennem de 3 niveauer bliver du præsenteret for en række teknikker og greb, som for eksempel kan være flyde- eller gribeøvelser. Vores instruktører vil igennem sang og leg lære jer at begå jer i vandet sammen, så alle parter føler tryghed og glæde i vandet. 

For målet for undervisningen er netop tryghed og glæde ved vand igennem hele livet, derfor er babysvømning altid på barnets præmisser. Instruktøren vil I samarbejde med jer sørge for at skabe tryghed og udvikling gennem genkendelige øvelser/ rutiner, med små progressioner i undervisningen ud fra en overordnet undervisningsplan. Instruktøren vil altid være i vandet og guide jer, så I kan give jeres børn den bedste oplevelse. 

Det er vigtigt altid at have fokus på barnet og skabe succesoplevelser ud fra deres niveau. Det er barnet der skal opleve en naturlig progression og som forælder skal man være opmærksom på dette, så det ikke er dig/jer der bestemmer hastigheden. Alle børn er forskellige og det er vigtigt, at barnet skal opleve og skabe en naturlig fremdrift og positiv udvikling i vandet, som kun kan ske ved glæde og ikke ved tvang.

 

Småbørnssvømning 1 - 2 år 

Småbørnssvømning er en fortsættelse af vores babysvømning, hvor børnene er i alderen 1 år til og med 3 år. 

Vi arbejder videre med øvelser lært fra babysvømning, det er derfor en fordel at have deltaget til babysvømning, men det er ikke en forudsætning for deltagelse på holdene. Ligger dit barn dog lige på vippen mellem baby- og småbørnssvømning, så vil vores generelle holdning være at starte på et babysvømningshold, især hvis I ikke er de store vandhunde. Undervisningen foregår ud fra en forvejen planlagt undervisningplan, men tilpasses altid til den enkeltes, samt holdets generelle niveau. 


Vi arbejder med vandtilvænning igennem leg og sang, så alle parter føler sig trygge i det våde element. Det er vigtigt at den voksne, som er med i vandet har lyst til at deltage aktivt i undervisningen og selv har mod på at dykke, lege og synge. Da børn jo ofte gør hvad de ser og ikke hvad vi siger, så send en voksen afsted som er tryg i vandet. 

Hos os foregår undervisningen på barnets præmisser og med barnet i centrum. Du vil i undervisningsforløbet opleve, at dit barn måske pludselig "går tilbage" i nogen øvelser som de beherskede tidligere, det er vigtigt respektere barnets grænser, da tvang kun vil give tilbageslag senere hen. Tag gerne fat i din instruktør, hvis du oplever dette da der kan være nogen hjemmeøvelser eller en anden tilgang i vandet der virker bedre for dit barn. 


Vi har to opdelinger på småbørnsholdene

- Småbørn 1: 1-2 år
- Småbørn 2: 2-3 år


Undervisningen foregår i vores varmtvandsbassin, som er 35 grader varmt, hvor barnet altid er ledsaget af én voksen i vandet.
Man er velkommen til at tage ledsagere med til at sidde på kanten. Ønsker ledsageren inden eller efterfølgende at gå i vandet, så skal der købes almindelig entré.


Plask & Leg

Plask & Leg er en fortsættelse af vores Småbørnssvømning og bygger derfor naturligt ovenpå allerede tillærte øvelser fra tidligere undervisningsforløb. Det er derfor en fordel at have gået til undervisning ude hos os tidligere, men det er ikke en forudsætning for deltagelse på holdet. 

Ligger dit barn dog lige på vippen mellem småbørn og Plask & Leg så vil vores generelle holdning være at starte på småbørn 2, især hvis I ikke er de store vandhunde. Undervisningen foregår ud fra en forvejen planlagt undervisningplan, men tilpasses altid til den enkeltes, samt holdets generelle niveau. 


Plask & Leg henvender sig til børn i aldersgruppen 3 - 5 år. Her fokuseres på at gøre børnene fortrolige med vandet på en sjov måde og introducere børnene til forskellige svømmeøvelser via leg. Det er vigtigt at den voksne, som er med i vandet har lyst til at deltage aktivt i undervisningen og selv har mod på at dykke, lege og synge. Da børn jo ofte gør hvad de ser og ikke hvad vi siger, så send en voksen afsted som er tryg i vandet. 

Hos os foregår undervisningen på barnets præmisser og med barnet i centrum. Du vil i undervisningsforløbet opleve, at dit barn måske pludselig "går tilbage" i nogen øvelser som de beherskede tidligere, det er vigtigt respektere barnets grænser, da tvang kun vil give tilbageslag senere hen. Tag gerne fat i din instruktør, hvis du oplever dette da der kan være nogen hjemmeøvelser eller en anden tilgang i vandet der virker bedre for dit barn. 

__________________________________

 "Gigantium Babysvømningpå Facebook

Denne gruppe bruges til formidling af informationer fra instruktørerne, men samtidig også babysvømmere imellem.

Spørgsmål vedr. babysvømning kan sendes til instruktørerne med mail:

baby.gigantium@aalborg.dk