Baby- og småbørnssvømning

Babysvømning


Der er mange fordele ved babysvømning, blandt andet den frie bevægelsesfrihed i vandet som styrker barnets motorik og sanser, men vigtigst af alt styrkes relationen mellem forælder og barn.

 Vi arbejder med vandtilvænning igennem leg og sang, så alle parter føler sig trygge i det våde element. ​Hos os foregår undervisningen på barnets præmisser og med barnet i centrum. Vores dygtige uddannede babyinstruktører vil derfor i undervisningen guide jer, så I altid får den bedst mulige oplevelse i vandet og i sidste ende kan få en glad vandhund fuld af selvtillid i vandet. 

Tilmelding?
Vi åbner løbende op for tilmeldinger, så hold øje med hjemmesiden eller meld dig ind i vores facebookgruppe: Gigantium Babysvømning - hvor vi skriver ud, hvornår nye hold sættes til salg. Al tilmelding foregår via vores hjemmeside. 

Babysvømning 3 måneder - 1 år 

Vi har 3 niveauer for at sikre, at I kommer på hold med børn der er ca. samme alder og motoriske udvikling.

Level 1:  3 mdr. - 6 mdr. 
Level 2: 6 mdr. - 9 mdr.
Level 3: 9 mdr. - 12 mdr. 


Igennem de 3 niveauer bliver du præsenteret for en række teknikker og greb, som for eksempel kan være flyde- eller gribeøvelser. Vores instruktører vil igennem sang og leg lære jer at begå jer i vandet sammen, så alle parter føler tryghed og glæde i vandet. 

For målet for undervisningen er netop tryghed og glæde ved vand igennem hele livet, derfor er babysvømning altid på barnets præmisser. Instruktøren vil I samarbejde med jer sørge for at skabe tryghed og udvikling gennem genkendelige øvelser/ rutiner, med små progressioner i undervisningen ud fra en overordnet undervisningsplan. Instruktøren vil altid være i vandet og guide jer, så I kan give jeres børn den bedste oplevelse. 

Det er vigtigt altid at have fokus på barnet og skabe succesoplevelser ud fra deres niveau. Det er barnet der skal opleve en naturlig progression og som forælder skal man være opmærksom på dette, så det ikke er dig/jer der bestemmer hastigheden. Alle børn er forskellige og det er vigtigt, at barnet skal opleve og skabe en naturlig fremdrift og positiv udvikling i vandet, som kun kan ske ved glæde og ikke ved tvang.

 

Småbørnssvømning 1 - 2 år 

Småbørnssvømning er en fortsættelse af vores babysvømning, hvor børnene er i alderen 1 år til og med 3 år. 

Vi arbejder videre med øvelser lært fra babysvømning, det er derfor en fordel at have deltaget til babysvømning, men det er ikke en forudsætning for deltagelse på holdene. Ligger dit barn dog lige på vippen mellem baby- og småbørnssvømning, så vil vores generelle holdning være at starte på et babysvømningshold, især hvis I ikke er de store vandhunde. Undervisningen foregår ud fra en forvejen planlagt undervisningplan, men tilpasses altid til den enkeltes, samt holdets generelle niveau. 


Vi arbejder med vandtilvænning igennem leg og sang, så alle parter føler sig trygge i det våde element. Det er vigtigt at den voksne, som er med i vandet har lyst til at deltage aktivt i undervisningen og selv har mod på at dykke, lege og synge. Da børn jo ofte gør hvad de ser og ikke hvad vi siger, så send en voksen afsted som er tryg i vandet. 

Hos os foregår undervisningen på barnets præmisser og med barnet i centrum. Du vil i undervisningsforløbet opleve, at dit barn måske pludselig "går tilbage" i nogen øvelser som de beherskede tidligere, det er vigtigt respektere barnets grænser, da tvang kun vil give tilbageslag senere hen. Tag gerne fat i din instruktør, hvis du oplever dette da der kan være nogen hjemmeøvelser eller en anden tilgang i vandet der virker bedre for dit barn. 


Vi har to opdelinger på småbørnsholdene

- Småbørn 1: 1-2 år
- Småbørn 2: 2-3 år


Undervisningen foregår i vores varmtvandsbassin, som er 35 grader varmt, hvor barnet altid er ledsaget af én voksen i vandet.
Man er velkommen til at tage ledsagere med til at sidde på kanten. Ønsker ledsageren inden eller efterfølgende at gå i vandet, så skal der købes almindelig entré. Plask & Leg 3 - 5 år  

Vi vil i foråret 2019 ikke udbyde Plask & Leg hold. Vi beklager, da vi ved at der er stor interesse for holdene. Vi håber at kunne udbyde holdene efter sommerferien 2019.

Vi har foråret 2018 begyndt undervisningsforløb for 3-4 årige. Det vi kalder vores Plask & Leg hold. Januar 2019 udvider vi og tilbyder undervisning til og med 5 år. 
Holdene vil hedde:

Plask & Leg Begynder: 3 - 5 år 

Plask & Leg 1: 3 - 4 år

Plask & Leg 2: 4 - 5 år 


Plask og Leg Begynder er for børn i alderen 3 til og med 5 år, som aldrig har gået til svømning før eller som ikke er trygge ved at begå sig i vandet uden hjælpemidler. Undervisningen er ud fra børnenes præmisser og børnene lærer på dette hold at begå sig i svømmehallen og opnå tryghed ved og i vandet igennem leg med støtte fra deres forældre. Du vil forældre opleve at instruktøren henvender sig mere og mere til barnet og du som forælder i samarbejde med instruktøren og jeres barn, skal lade barnet selv tage over på øvelserne. 
- Undervisningen vil om tirsdagen foregå i varmtvandsbassinet de første 5 gange og så rykke over i 25 meter bassinet. 
- Undervisningen vil om torsdagen foregå i 25 meter bassinet alle gange. 

 

- Det anbefales at have svømmebriller med, da klorvandet i denne alder begynder at være irriterende for børnene. 


​Børn har til undervisning ikke bælte eller armvinger på.
  
Plask & Leg 1 + 2 er for børn i henholdsvis alderen 3 - 4 år eller 4 - 5 år. Børnene har før gået til undervisning i Gigantium og er trygge ved vand og er glade og nysgerrige for at lære, synge og lege i vandet. Det er en forudsætning at børn på dette hold kan få hovedet under vand og er glade for at dykke og begå sig i vandet. 
Hvis børnene ikke har gået på hold hos os tidligere, så anbefaler vi at I deltager på Plask & Leg Begynder, da vi bygger videre på øvelser og aktiviteter, som er lært på tidligere hold. Al undervisning foregår i 25 meter bassinet på bane 1 & 2. Du skal som forælder have mod på at deltage aktivt i vandet, da der vil være en del samarbejdsøvelser sammen med de andre forældre og børn på holdet. 

- Hav altid svømmebriller med, da klorvandet i denne alder begynder at være irriterende for børnene. 

Børn har til undervisning ikke bælte eller armvinger på. Facebook - infogruppe:
Gigantium Babysvømning

Denne Facebookgruppe bruges til informationer fra instruktørerne, men samtidig også babysvømmere imellem.

Spørgsmål vedr. tilmelding kan sendes til kontoret:

baby.gigantium@aalborg.dk