Det sker på idrætshaller...

Idrætshaller

EHF EURO Cup: Danmark - Tyskland

Start dato: 2023-03-09 kl. 20:45
Slut dato: 2023-03-09 kl. 
Arrangør: DANSK HÅNDBOLD FORBUND
Hvor: Gigantium
Magnus Saugstrup

Foto: Lars Møller

Håndboldfest med verdensmestrene i Aalborg

Billetter kan købes her: 

https://bit.ly/3tBazhB

Herrelandsholdet tager imod tre af verdens stærkeste landshold i den kommende sæson, hvor turen også går forbi Gigantium.
 
Der er masser at glæde sig til for de danske håndboldfans i den kommende sæson. For Dansk Håndbold Forbund kan nu løfte sløret for, at herrelandsholdet krydser klinger med både Spanien, Tyskland og Sverige på dansk grund.
 
Alle fire mandskaber er allerede kvalificeret til Europamesterskaberne i Tyskland i januar 2024. Danmark sikrede sig billetten med EM-bronzen for et lille halvt års tid siden. Så i stedet for at skulle spille kvalifikationskampe, sætter de fire topnationer hinanden stævne i EHF EURO Cup.
 
Mødet med de kommende EM-værter fra Tyskland finder sted i Gigantium i Aalborg den 9. marts næste år. De øvrige kampe spilles i Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning. Så der er lagt op til tre fantastiske håndboldfester med de danske verdensmestre i hovedrollen.
 
”Det bliver fedt at spille mod nogle af de bedste landshold i verden. Især at møde dem på hjemmebane foran vores altid helt fantastiske fans. Samtidig giver kampene os mulighed for at prøve nogle ting af mod nogle rigtig dygtige modstandere, så vi er bedst muligt rustet til de store mesterskaber,” siger landsholdets nyudnævnte viceanfører, Magnus Saugstrup, der for nylig vandt det tyske mesterskab med Magdeburg.

 

Store forventninger

 
Danmark møder i forbindelse med samlingerne i oktober, marts og april også de tre modstandere på udebane. Men det er især muligheden for at præsentere så stærke nationer herhjemme, som direktør i Dansk Håndbold Forbund, Henrik M. Jacobsen, glæder sig over.
 
”Nu hvor håndboldherrerne har præsteret så godt, at de allerede er kvalificeret til EM, er det fantastisk, at vi i stedet er havnet i verdens stærkeste selskab til EHF EURO Cup. Vi ser frem til, at danskerne får mulighed for at opleve nogle af de ypperste opgør, håndbolden kan byde på,” siger han.
 
Flere af spillerne på håndboldlandsholdet optræder allerede til daglig i Aalborg. Så for borgmester Thomas Kastrup-Larsen betyder det ekstra meget at byde håndboldherrerne velkommen til.
 
”Håndboldfeberen er rigtig stor i Aalborg, hvor vi blandt andet har verdensstjernerne Niklas Landin og Mikkel Hansen på vej til den lokale klub Aalborg Håndbold. Aalborg er en rigtig idrætskommune, hvor vi gør rigtig meget for både at udvikle elitesporten og foreningslivet ude i de lokale klubber. Håndboldfeberen når helt sikkert sit højdepunkt, når Aalborg med stor glæde tager imod landsholdet i Gigantium til kamp mod Tyskland. Jeg kan love at Aalborg er klar på en håndboldfest, hvor hallen kommer til at koge med opbakning til de danske håndboldherrer,” siger Thomas Kastrup-Larsen.
 
Tyskland kommer med en række stjerner fra verdens stærkeste liga i Bundesligaen, og for mange af de danske landsholdsspillere der til daglig også optræder syd for grænsen, gør det opgøret ekstra specielt, fortæller Magnus Saugstrup, der i øvrigt selv har en fortid som spiller i Aalborg.
 
”Tyskerne kommer med et dygtigt, ungt mandskab med spillere, som præsterer på topniveau i Bundesligaen og nu skal spilles sammen som landshold efter et generationsskifte. Tyskland er altid kendt for deres hårde spil og fight, og så er det selvfølgelig ekstra sjovt at komme hjem og have vundet en landskamp over de spillere, man spiller på hold med til daglig, siger han.
 
Billetterne til alle de tre kampe sættes i salg fredag klokken 10.00 hos Ticketmaster.

 

Spilletider i EHF EURO Cup:

12. oktober kl. 21.00: Danmark-Spanien i Royal Arena, København
9. marts 2023 kl. 20.45: Danmark-Tyskland i Gigantium, Aalborg
29. april 2023 kl. 16.00: Danmark-Sverige i Jyske Bank Boxen, Herning